Rize Ayder Bal
Türkiye'de üretilen ve Dünyada eşi emsali bulunmayan kır çiçek flora örtüsüne sahip olan, İngiliz-Alman botanikçilerin yaptığı araştırmalarda 450-500 çeşit çiçek bulunan, bunların içinde 80-90 tane endemik çiçek yalnız Ayder'de yetişmekte ve bu çiçeklerden arıların topladığı bal dertlere deva hastalıklara şifa dünyaca ünlü Ayder çiçek balıdır.

Haziran ayinin ilk haftasıyla birlikte kısmen karlı bölgelerde kardelenlerle birlikte bahara ve yeşilliğe ilk adımını atan Ayder, müthiş güzelliğini haziranla başlayıp temmuzda zirveye taşıyıp ağustosta tamamlar. Haziranın son haftasında gözlerini çiçeklere açan arılar ağustos ayinin ortasına kadar ballarını tamamlarlar.

Ayder'de İklim şartlarına bağlı olarak ağustosun birinci yada ikinci haftasında sağılma (hasat edilme) denilen işlemle ballar kovanlardan alınır. Hava şartlarının etkisine, çayırların (çimenlerin) erken biçilmesine bağlı olarak bal üretim miktarı değişkenlik arz etmektedir. Çok az, hatta hiç olmadığı yıllar olmuştur.

Ayder balının sahte olup olmadığını anlamak için polen analizi yapılmaktadır. Ayder balına dışarıdan şeker veya herhangi başka bir katkı maddesi verilmemektedir. Ayder balı ısıl işlem görmeden sağılmaktadır. 40°C`nin üzerindeki sıcaklıklar balın içindeki enzimleri ve polenleri etkisiz hale getirdiğinden soğuk sağım yapılmaktadır. Ayder balı ekmeğe sürülüp kahvaltıda tüketilen normal ballardan değildir. Ayder balı genellikle hastalıklara şifa niyetiyle tüketilmektedir..

Ayder balı Ankara Hacettepe Üniversitesinde analiz edilip garantisi tescil edilen bir baldır. Ayder balı dededen toruna, Osmanlı İmparatorluğundan beri ilaç olarak kullanılarak gelmektedir. Osmanlı Padişahlarına Ayder balı kuvvet macunu olarak verilirdi. Ayder balı birçok hastalığın şifa kaynağıdır.
KESTANE BALI
HACETTEPE ANALİZ RAPORLU KESTANE BALI KG 150 TL OLUP TÜM İLLERE GÖNDERİM VARDIR
YAZININ DEVAMI
Rize Arıcılık Tüm Hakları Saklıdır
Bugün: 1 Dün: 1 Toplam : 136394 ANA ARI,Ana,Arı, Rze Arıcılık,Rize,Arıcılık,Ana Arı Üretimi, Kafkas Ana Arı, Karpat Ana Arı,Karniyol Ana Arı,Üretim ve Satış.Rize,çay,anzer,ayder, Karniyol,italyan,ana arı ,kafkas, ankara ana arı.Anzer, balı ,Kestane balı, Karotcu,Karot delme,KAROT Aqua İhlas Su Arıtma Cihazı Ayhan Vural Web, Web Tasarımı