Polenin Faydaları Nelerdir
Mükemmel Gıda olarak nitelenir. Yüksek performans sağlar, sporcular ve sportif yaşayanlar için anabolik (kas adale yapan) etkileriyle öne çıkar.İçindeki flavonoidler en büyük antioksidanlar arasında sayılan E vitamininden 200 kat daha fazla antioksidandır. En mükemmel B-vitamini kaynağı olarak nitelenir. Bir çay kaşığı polen günlük B vitamini ihtiyacını karşılar. Yine aynı miktarda bulunan esansiyeller devasa boyutlardadır.

Bir çay kaşığı polendeki temel esansiyelleri alabilmek için 12 litre süt içilmesi gerekmektedir. (Esansiyel: bedende üretilmeyen ve dışarıdan almak zorunda olduğumuz aminoasitlerdir. Her türlü doku inşasında, yenilenmesinde, tamirinde bu aminoasitlere gereksinim duyarız. Beslenmemizdeki temel amaç bu esansiyelleri almaktır.) Günlük 10-15 gr polen tüketen bir kullanıcı tamamen doğal ve organik, sindirimi 40 dakika gibi hızlı ve kolay, ayrıca zengin bir vitamin ve mineral kaynağı tüketmiş olur.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi üzerinde yoğunlaşmış bilimsel araştırmalar da mevcuttur.Kanserle Savaşımda Alternatif Tıp'ın vazgeçilmezlerindendir.Hamile kalma, gebe bırakma yönünden sorunlu aile bireylerine arı sütü ve polen kullanımı önemle tavsiye edilir. Sara (Epilepsi) hastaları için şifa kaynağıdır. Diabetlerin, düzenli almaları halinde, insülin kullanımını yarı yarıya oranlara kadar azaltabildikleri gözlenmiştir. Zihin açıklığı için kullanılan ve beyin gücüne güç katar.

Unutkanlık, Parkinson, Alzheimer ve benzeri diğer sinir sistemi hastalıklarına deva olan acetylcholine maddesi ve phospho - lipids'ler bakımından arı sütü zengin içeriklidir.Migren Ağrılarını azaltıp dindiren özellikleriyle arı sütü ve propolis şifalı, etkin ve doğal çözümlerdir. Kemik Erimesine şifadır.Yaşlılıkta, arı sütü Hücre yenilenmesini tetikler. Kolesterolü düşürür. Hiper Tansiyon, Oynak Tansiyon sorunlarına kalıcı devadır.

Kadınlarda Regl ve Menopoz dönemlerinde ve erkeklerde ise Andropoz döneminde bünyeyi destekler.Kronik Ağrıları hafifleten ve gideren özellikleri bilimsel araştırmalarla tesbit edilmiştir.Eklem-Mafsal İltihabı (Arterit), Romatizma ağrıları, çeşitli iltihabi hastalıklar, karaciğer yağlanması ve eklem hastalıklarında yararlıdır.Bronşiyal Astım, allerji, nefes darlığı ve sigaraya bağlı soluk alma zorluğu yaşayanlara arı sütü deva olur.
Bal Nedir Kaç Çeşit Bal Vardır ?
Çiçekli bitkilerdeki bal özünün (nektarın) veya değişik ağaç gövdesi, yaprak ve çiçeklerde meydana gelen salgıların bal arıları tarafından toplanıp ar
YAZININ DEVAMI
Rize Arıcılık Tüm Hakları Saklıdır
Bugün: 1 Dün: 1 Toplam : 136271 ANA ARI,Ana,Arı, Rze Arıcılık,Rize,Arıcılık,Ana Arı Üretimi, Kafkas Ana Arı, Karpat Ana Arı,Karniyol Ana Arı,Üretim ve Satış.Rize,çay,anzer,ayder, Karniyol,italyan,ana arı ,kafkas, ankara ana arı.Anzer, balı ,Kestane balı, Karotcu,Karot delme,KAROT Aqua İhlas Su Arıtma Cihazı Ayhan Vural Web, Web Tasarımı