Bal Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz
Balın kalitesini tadarak ya da başka herhangi bir duyusal özelliğinden anlamak mümkün değildir. Açıkta satılan ballarda, riski tüketici, arkalı ballarda ise riski ambalajlayan firma taşır.

Markayı Sorgulayın; Aldığınız balın markasını yıllar içerisinde kanıtlamış, güvenilir bir marka olmasına, üründe parti numarası, dolum tarihi, son kullanma tarihi, firma adı adresi, telefonu gibi ürün ve firma kimliğini açıkça belli eden ibarelerin bulunmasına ve kapakta garanti bandı olmasına dikkat ediniz.

Tüm bunlara ilave olarak markayı üreten firmanın, kalite kontrol sistemini ve bal konusunda uzman, deneyimli kadroya sahip olup olmadığını hijyen, şartlarda üretim yapıp yapmadığını sorgulayınız.

Etiketi İyi İnceleyin; Doğal sadece Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği'ne uygun olarak satışa sunulabilir. Ancak bal olmadığı halde isminde bal geçen bazı ürünler "Bal Aromalı Şurup" adı altında satışa sunulabilmektedir ve bu durum etiketlerinde kolayca okunacak formatta belirtilmemektedir. Bu ürünleri bal zannederek almamak için, aldığınız ürünün etiketini iyice okuyunuz.
Bal Nedir Kaç Çeşit Bal Vardır ?
Çiçekli bitkilerdeki bal özünün (nektarın) veya değişik ağaç gövdesi, yaprak ve çiçeklerde meydana gelen salgıların bal arıları tarafından toplanıp ar
YAZININ DEVAMI
Rize Arıcılık Tüm Hakları Saklıdır
Bugün: 1 Dün: 1 Toplam : 136394 ANA ARI,Ana,Arı, Rze Arıcılık,Rize,Arıcılık,Ana Arı Üretimi, Kafkas Ana Arı, Karpat Ana Arı,Karniyol Ana Arı,Üretim ve Satış.Rize,çay,anzer,ayder, Karniyol,italyan,ana arı ,kafkas, ankara ana arı.Anzer, balı ,Kestane balı, Karotcu,Karot delme,KAROT Aqua İhlas Su Arıtma Cihazı Ayhan Vural Web, Web Tasarımı