Arı Sütü Nedir
Arı sütü genç işçi arıların (bakıcı arılar), genç larvaları ve kraliçe arıyı beslemek için salgıladıkları bir sıvıdır.Kovan içinde salgılandığı anda kullanılır ve depolanmaz.

Arı sütünde A, B1, B2, B6, C, D ve E gibi önemli vitaminler bulunmaktadır.Arı sütünün bu üstün özellikleri nedeniyle, insan gıdası olarak çeşitli şekillerde yararlanılmaktadır.

Ayrıca, arı sütü kuvvet ve enerji verici, organizmayı yenileyici ve zindeleştirici bir etkiye sahiptir. Kozmetik ürünlerde de yararlanılır. Polen arılar tarafından çiçeklerden toplanır, protein, vitamin ve bazı eser elementleri içerir ve arının arka ayaklarındaki polen sepetçiğine yüklü olarak kovana taşınır.

Propolis işçi arıların, kovan içerisindeki besinleri, yavru arıları ve kendilerini, çeşitli mikroorganizmalardan (virüs, bakteri, fungus) korumak amacıyla bitkilerin yaprak, gövde, tomurcuk vb. kısımlarından topladığı reçinemsi maddeleri ve bitki nektarlarını, başlarında yer alan salgı bezlerinden salgılanan enzimler ile biyokimyasal değişikliğe uğratarak oluşturdukları üründür.
Bal Nedir Kaç Çeşit Bal Vardır ?
Çiçekli bitkilerdeki bal özünün (nektarın) veya değişik ağaç gövdesi, yaprak ve çiçeklerde meydana gelen salgıların bal arıları tarafından toplanıp ar
YAZININ DEVAMI
Rize Arıcılık Tüm Hakları Saklıdır
Bugün: 1 Dün: 1 Toplam : 136213 ANA ARI,Ana,Arı, Rze Arıcılık,Rize,Arıcılık,Ana Arı Üretimi, Kafkas Ana Arı, Karpat Ana Arı,Karniyol Ana Arı,Üretim ve Satış.Rize,çay,anzer,ayder, Karniyol,italyan,ana arı ,kafkas, ankara ana arı.Anzer, balı ,Kestane balı, Karotcu,Karot delme,KAROT Aqua İhlas Su Arıtma Cihazı Ayhan Vural Web, Web Tasarımı